preskoči na sadržaj

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Priloženi dokumenti:
logo erasmus+.jpg
logo projekta.png

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2019.

Ukupno: 18954
VIJESTI, DOGAĐANJA, NAJAVE, OBAVIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt My involvement as a European with refugee children
Autor: Andreja Pevec, 3. 10. 2017.

U  rujnu ove godine s partnerima iz Njemačke, Francuske i Grčke započeli smo rad na projektu My involment as a European with refugee children. 


Projekt My involment as a European with refugee children

 

U  rujnu ove godine s partnerima iz Njemačke, Francuske i Grčke započeli smo rad na projektu My involment as a European with refugee children.  Izbjeglička kriza događaj je koji je pokazao da je Europska unija za nj bila nespremna,a izazvao je različite reakcije javnosti, od ksenofobije do znatiželje i prihvaćanja. Prema procjenama Eurostata za 2016. godinu, u Europi je 386 635 djece  zatražilo azil, a često su žrtve diskriminacije. Uzevši to u obzir, cilj je projekta stvaranje pozitivnoga školskog okruženja koje olakšava integraciju djece izbjeglica u europske škole te prihvaćanje kulturalne, socijalne, nacionalne i  bilo koje različitosti.

U sklopu projekta u svakoj će partnerskoj školi biti održana radionica interkulturalnih vještina, tako da će naši učenici i nastavnici već u prosincu putovati u Thessaliniki (Grčka), a po povratku stečene će vještine i spoznaje prenijeti ostalima sami provodeći radionice.  Osim toga, planiramo različite aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici, kao što su organizacija javnih tribina, humanitarne aktivnosti, stručne posjete, radionice za djecu tražitelje azila,izložbe i sl.

Na uvodnom sastanku u Kamenzu (Njemačka)  25. i 26. rujna 2017. dogovoreni su detalji provedbe ovoga dvogodišnjega projekta, a među sudionicima bile su nastavnice Branka Čačić i Andreja Pevec (školska koordinatorica). 

Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus+ i su financiran je sredstvima Europske unije.  Ovaj tekst odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.Izvor: andreja pevec


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju