preskoči na sadržaj

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Priloženi dokumenti:
logo erasmus+.jpg
logo projekta.png

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2019.

Ukupno: 49063
VIJESTI, DOGAĐANJA, NAJAVE, OBAVIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
LIBROTEKA - DOPUNJENO IZDANJE
Autor: Mirna Korkut, Božica Golubić, 15. 5. 2013.

      Ove školske godine (2012./2013.), po 12. puta predstavili smo se na Državnoj smotri“Projekt građanin“. Tema našeg ovogodišnjeg projekta bila je „ Posudi, pročitaj, vrati“- volonterski klub.


  „POSUDI, PROČITAJ, VRATI“

Ove školske godine 82012./2013.), po 12. puta predstavili smo se na Državnoj smotri“Projekt građanin“. Tema našeg ovogodišnjeg projekta bila je „ Posudi, pročitaj, vrati“- volonterski klub.

Na poticaj udruge za društveni razvoj „ Ka – matrix“,  grupa učenika educirana je za volonterstvo.

Osmišljena je volonterska akcija izrade i postavljanja dnevnog boravka u arboretumu naše škole.

Udruga „ Domaći „ dala je ideju da se u našoj školi izrade male ulične knjižnice - libroteke za grad Karlovac (ta ideja već je duže vrijeme zaživjela u mnogim zemljama svijeta).

Ideja nas je oduševila te smo u naš plan djelovanja uvrstili izradu i postavljanje libroteka čime smo dodatno naglasili edukativnu vrijednost našeg projekta poticanjem čitalačke kulture.   Vjerujemo da našim projektom pridonosimo pozitivnoj promjeni u našem gradu.

Dnevni boravak i libroteka koji su postavljeni u našem arboretumu izrađeni su od 200 godina starih platana, srušenih u Marmontovoj aleji, a izradili su ih naši učenici šumarski tehničari uz nastavnika i stručne učitelje. Motorna pila u rukama našeg  naj volontera Kristijana Rajna djeluje poput igračke. Svaka mu čast! 

Libroteku koja je postavljena u parku Doma za starije i nemoćne „Sv. Antun“ izradili su naši učenici drvodjeljski tehničari dizajneri uz stručne učitelje u drvoprerađivačkoj radionici naše škole gdje su također izrađene CNC obradnom tehnologijom ploče na kojima se nalazi moto i logo naših libroteka „Posudi, pročitaj, vrati“.

Svečanim postavljanjem libroteke u park Doma umirovljenika, uz prigodan recital učenika naše škole i druženje s umirovljenicima, nastavili smo projekt“Tulum s(l)ova“ i njegovanje međugeneracijske solidarnosti.

Nadamo se i vjerujemo da će ovaj naš projekt pronaći svoje mjesto i razumijevanje među građanima našeg grada koji će prepoznati moto i naziv našeg projekta i djelovati u skladu s njim.

Naš volonterski rad nastavit ćemo prikupljanjem doniranih knjiga kojima ćemo redovito popunjavati knjižni fond naših libroteka.

Otvaranju naše prve libroteke u Hrvatskoj, nazočili su i svesrdno nas podržali gradonačelnik Damir Jelić, predstavnici županije, ravnateljica Gradske knjižnice “I.G. Kovačić“, predstavnici udruga i brojni mediji.Izvor: Mirna Korkut, Božica Golubić
Priloženi dokumenti:
POSUDI_procitaj_za_web.pdf (297.94 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju