preskoči na sadržaj

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac

Login
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Priloženi dokumenti:
logo erasmus+.jpg
logo projekta.png

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2019.

Ukupno: 61724
VIJESTI, DOGAĐANJA, NAJAVE, OBAVIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
In memoriam prof. Anici Mrzljak
Autor: Mirna Korkut, 28. 8. 2020.

ANICA MRZLJAK

29.05.1931. - 22.08.2020.

22. kolovoza napustila nas je

profesorica Anica Mrzljak, dipl. ing. šumarstva

KARTON OSOBE

 

Cijeli je svoj radni vijek, od 1955. do 1993. godine, provela u Šumarskoj školi u Karlovcu ostavivši neizbrisivi trag brojnim generacijama koji su iz različitih krajeva stizali u Karlovac stjecati svoje zanimanje šumarskih tehničara.

Ljubav prema struci, prema šumi i prirodi, ali  i pozitivnim životnim vrijednostima nesebično je prenosila mladim naraštajima i bila istinski i pravedan autoritet koji su znali cijeniti i poštivati svi njezini  učenici i kolege.

Zajedno s učenicima prikupljala je i stvarala brojne, posebno, dendrološke zbirke i zbirke iz područja zaštite šuma što je i bila njezina uža specijalnost. Poštujući zornost u nastavi i stjecanje znanja i vještina na izvornoj stvarnosti motivirala je učenike za stvaranje trajnog i u praksi primjenjivog znanja. Karlovački parkovi i šančevi, Zagrebački botanički vrt, šume Gorskog kotara, Opatijski parkovi i brojna druga mjesta Lijepe naše, bili su njezina zelena učionica, a upoznavanje drveća i bilja u svim godišnjim dobima velika radost za sve generacije učenika.

Ako za ikoga možemo reći da je legenda Šumarske škole onda to možemo reći za našu Anicu.

Nama, starijoj generaciji, u nezaboravnom je sjećanju ostala jedna maturalna večera u hotelu Korana, kada se generacija od oko 150 učenika, dolaskom profesorice Mrzljak, ustala i gromoglasno zapjevala njenu omiljenu slavonsku pjesmu „Oj Ano, oj Anice…….“.

Rodom Slavonka, a življenjem Karlovčanka punim je srcem živjela život Šumarske škole koja je u vrijeme njenog aktivnog rada bila i njena prava obitelj. I nakon odlaska u mirovinu njezina ljubav prema Školi nije prestala.

Najveća podrška u njezinom profesionalnom radu bio je i njezin bračni suputnik mr. Ivan Mrzljak koji ju je s velikom ljubavlju i brigom pratio do njezinih zadnjih trenutaka.

U srcima svih nas, koji smo s njom dijelili radno okruženje, kao i u srcima njezinih učenika ostat će velika zahvalnost i poštovanje.

Iskrena i duboka sućut obitelji i prijateljima.

Počivaj u miru draga naša Anice!
Izvor: Mirna Korkut


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju