preskoči na sadržaj

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac

Login

VIJESTI, DOGAĐANJA, NAJAVE, OBAVIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održano predstavljanje idejnog prijedloga obilazne ulice Zvijezde
Autor: ANDREJA PEVEC, 25. 10. 2018.

Jučer, 24. listopada 2018. u Maloj gradskoj vijećnici održano je predstavljanje idejnog projekta obilazne ulice karlovačke gradske jezgre Zvijezde za nastavnike i predstavnike Vijeća učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Projekt su predstavili dogradonačelnik Ivan Mrzljak sa suradnicima i projektant, dr. Marko Šoštarić s Prometnoga fakulteta u Zagrebu. Kako se radi o izgradnji nove ulice koja bi prolazila ispred Škole, kroz Arboretum, nastavnici i učenici u plodonosnoj raspravi iznijeli su svoje argumente protiv toga prijedloga. Moglo se čuti da je ono neprihvatljivo iz sigurnosnih razloga jer učenici nastavu strukovnih predmeta i praktičnu nastavu imaju u Arboretumu gotovo svakodnevno te održavaju taj prostor. Prometnica ispred Škole značila bi i rušenje meterološkoga kruga, uništenje vrlo vrijednoga dijela Arboretuma te smanjenje javne parkovne površine koju koriste i građani i posjetitelja grada Karlovca.

Nastavnici i učenici iznijeli su svoje prijedloge za rješenje ovoga problema, a predstavnici Grada obećali su da će ih razmotriti i razraditi druge varijante obilazne ulice Zvijezde.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju